HealthAcademy | HealthyWoman
15709
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15709,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voor Healthy Woman in elke Levensfasen

HealthAcademy

HealthAcademy is een kennisinstituut dat samenwerkt met universiteiten en onderzoekers van academische ziekenhuizen. Samen met VUmc en AMC doen wij onderzoek op het gebied van vrouwengezondheid. Hierbij ligt de focus voornamelijk op het wellbevinden van vrouwen in de overgang.

Het onderzoek van HealthAcademy richt zich op de vraagstukken van verschillende opdrachtgevers en probeert hun kwesties rondom de gezondheid van hun vrouwelijke medewerkers te beantwoorden. Zo worden voor een bepaalde levensfase karakteristieke thema’s en behoeftes onderzocht en wordt gekeken hoe deze de fysieke en mentale gezondheid, en daarmee ook de leefstijl en prestaties van vrouwen in de overgang beïnvloeden.

Aan de hand van de onderzoeksresultaten krijgen werkgevers een beter beeld van de problemen en behoeftes van hun vrouwelijke werknemers op verschillende leeftijden en kunnen trends worden voorspeld wat betreft de ontwikkeling van het vrouwelijke bevinden. Hierdoor kan het vitaliteitsbeleid van de organisatie worden geoptimaliseerd wat uiteindelijk leidt tot lager verzuim, minder uitval en een langere inzetbaarheid vrouwelijke werknemers. Organisaties die onze visie delen, herkennen de noodzakelijkheid van een vrouwgericht zorgwerkgeverschap om verzuim te voorkomen en het individuele wellbevinden van hun werknemers te waarborgen.

Disclaimer: als arbodienst beginnen wij nu ook onderzoek te verrichten op mannengezondheid en hoe de behoeftes en problemen waar tegen mannen in de overgang aanlopen verschillen van die van vrouwen.

Kennisinstituut

De aanpak van HealthAcademy baseert op drie verschillende pijlers:

 • Preventie
 • Levensfase
 • Man-/vrouwverschillen

 

HealthAcademy biedt op basis van hun onderzoeksbevindingen trainingen aan HR managers, preventiemedewerkers, vitaliteitsmanagers en diversity directors die kennis willen opdoen op het gebied van:

 • De interactie tussen gender en levensfase
 • De impact van de overgang op de gezondheid van vrouwen
 • De impact van de midlife fase op mannen
 • Het belang van succesvolle zorgwerkgeverschap op het gezond ouder worden van werknemers

 

De trainingen duren 2,5 uur en worden gegeven op locatie van HealthyWoman of op navraag op locatie van de opdrachtgever.

HealthAcademy biedt trainingen aan HR managers, preventiemedewerkers, vitaliteitsmanagers en diversity directors die kennis willen opdoen op het gebied van:

 • de verhouding tussen gender en levensfase
 • de impact van de overgang op de gezondheid van vrouwen
 • de impact op de prestaties van midlife mannen
 • vrouwen en mannen die zich richting pensioen boeien

 

De trainingen duren 2,5 uur en worden gegeven op locatie van HealthyWoman of op locatie van opdrachtgever.

“Inspire through the exchange of knowledge and experiences”