HealthAcademy | HealthyWoman
15709
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15709,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voor Healthy Woman in elke Levensfasen

HealthAcademy

HealthAcademy is een kennisinstituut dat samenwerkt met universiteiten en onderzoekers van academische ziekenhuizen. Samen met VUmc en AMC doen wij onderzoek op het gebied van vrouwengezondheid. Hierbij ligt de focus voornamelijk op het welbevinden van vrouwen in de overgang.

Het onderzoek van HealthAcademy richt zich op de vraagstukken van verschillende opdrachtgevers. Door middel van het onderzoek probeert HeathAcademy deze kwesties rondom de gezondheid van hun vrouwelijke medewerkers te beantwoorden. Zo worden voor een bepaalde levensfase karakteristieke thema’s en behoeftes onderzocht. Ook wordt er gekeken hoe deze de fysieke en mentale gezondheid, en de daarmee aangesloten leefstijl en prestaties van vrouwen in de overgang beïnvloeden.

Aan de hand van de onderzoeksresultaten krijgen werkgevers inzicht in de problemen en behoeftes van hun vrouwelijke werknemers in de verschillende levensfasen. Met deze gegevens kunnen trends worden voorspeld met betrekking tot de ontwikkeling van het vrouwelijke bevinden. Hierdoor kan het vitaliteitsbeleid van de organisatie worden geoptimaliseerd wat uiteindelijk leidt tot lager verzuim, minder uitval en een langere inzetbaarheid van vrouwelijke werknemers. Organisaties die onze visie delen, herkennen de noodzaak van interventies gericht op vrouwen om verzuim te voorkomen en de individuele gezondheid van hun werknemers te waarborgen.

Disclaimer: als arbodienst beginnen wij nu ook onderzoek te verrichten naar mannengezondheid. We nemen aspecten mee zoals de behoeftes en problemen van mannen in de overgang. Hierbij kijken wij in hoeverre deze aspecten verschillen van de vrouwelijke behoeftes en problemen in de overgang.

Kennisinstituut

De aanpak van HealthAcademy baseert op drie verschillende pijlers:

  • Preventie
  • Levensfase
  • Man-/vrouwverschillen

 

HealthAcademy biedt op basis van de onderzoeksresultaten trainingen aan HR managers, preventiemedewerkers, vitaliteitsmanagers en diversity directors die kennis willen opdoen op het gebied van:

  • De impact van hormonale veranderingen
  • De impact van de overgang op de gezondheid van vrouwen
  • De impact van de midlife fase op mannen
  • Het belang van een succesvolle werkgeverschap op het gebied van gezond ouder worden van de werknemers

 

De trainingen duren 2,5 uur en worden gegeven op locatie van HealthyWoman of op navraag op locatie van de opdrachtgever.

“Inspire through the exchange of knowledge and experiences”