About | HealthyWoman
108
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-108,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voor elke vrouw HealthyWoman

HealthyWoman is on a mission!

HealthyWoman is voor vrouwen die in balans willen zijn, grip willen houden op hun (hormonale) veranderingen en gezond oud willen worden. HealthyWoman sluit contracten af met werkgevers en verzekeraars, zodat vrouwen kosteloos gebruik kunnen maken van ons veelzijdige aanbod. Wij werken naar een nieuwe samenhang en dynamiek op de werkvloer waarin een omgeving ontstaat met meer vrouwelijke waarden. Op deze manier kan langzaam maar zeker het boek over taboe op het gebied van de overgang en zwangerschapsdiscriminatie echt dicht.

 

De impact van de hormonale veranderingen op de gezondheid van vrouwen is onderbelicht en wordt bovendien ernstig onderschat. Veel onwetendheid en onbekendheid bij de vrouw zelf is daar vaak de oorzaak van. Maar huisartsen, bedrijfsartsen en andere medici herkennen de levensfase-gerelateerde klachten vaak ook niet of onvoldoende. Onbegrip, gebrek aan deskundigheid, of het niet serieus nemen van klachten leidt tot alarmerend veel verzuim en uitstroom van ervaren vrouwen. Wij zien veel uitstroom in organisaties waar weinig tot geen begrip is voor typische vrouwelijke symptomen of gezondheidsklachten.

 

HealthyWoman maakt zich hard voor het behoud en doorstroom van vrouwelijk talent.

Wil je hier meer over weten? Lees het artikel over vrouwengezondheid

Aan de slag met je ‘life projects’

Vrouwen leren bij ons om op te staan voor zichzelf en verantwoordelijkheid te nemen voor hun “life projects”. Hierdoor krijgen onze vrouwen kracht en energie om niet meer door anderen hun toekomst te laten bepalen. Hoe dat er precies uitziet verschilt per vrouw, type en individuele behoefte. Sommige vrouwen vinden het heel moeilijk om om hulp te vragen en zouden liever alles zelf willen oplossen, terwijl hen alles boven de hoofd stijgt. Hieraan maakt HealthyWoman een einde: je kan niet alles alleen doen!

 

Wij helpen vrouwen om een zelfreflectie op te stellen over hun situatie, met al de bijbehorende zwakte- en sterktepunten. Hierbij gaan we aan de slag met patronen, gewoontes en veronderstellingen die vrouwen hebben over hun situatie, rollen en positie in het gezelschap. Gun jezelf een beetje rust! Helemaal als het kosteloos wordt aangeboden door je werkgever en/of verzekeraar. Dit is een mooi gebaar en getuigt van goed werkgeverschap. HealthyWoman maakt het voor vrouwen mogelijk. Wij begeleiden elke vrouw die ons om hulp heeft gevraagd persoonlijk, of in groepsverband.

 

HealthyWoman gaat vertrouwelijk om met de verkregen data van vrouwen. Privacy en integriteit zijn begrippen die bij ons hoog in het vaandel staan.

 

*Overigens geldt dat ook voor mannen. Deze groep laten we dan ook niet links liggen. HealthyMan is in ontwikkeling.

Ontstaan van HealthyWoman

 

HealthyWoman komt voort uit de lancering van het innovatieve concept ProudMom in 2012. Oprichter en eigenaar Joyce van Dijk zag in haar omgeving veel vrouwen strugglen met het moederschap. Hiervoor ontwikkelde ze het preventieve pakket – en tegenwoordig merk – ‘ProudMom’, dat vrouwen na de zwangerschap voorbereidt op een soepele terugkeer naar de werkvloer. In 2012 werden de work-life pakketten voor het eerst aan alle vrouwelijke verzekerden van Movir, AOV-verzekeraar, aangeboden. Hoogopgeleide vrouwen, onder wie huisartsen, chirurgen, notarissen en advocaten namen enthousiast deel aan de work-life trainingen. Sindsdien groeide HealthyWoman sterk door. Inmiddels heeft het bedrijf contracten afgesloten met Deloitte, Philadelphia, Generali, De Goudse, Menzis, Avebe, Zorgbalans, ’s Heerenloo, Spirit Jeugdzorg, CMS, IG&H en Izer. Om hulp te bieden aan vrouwen van alle levensfasen, begon het bedrijf ook met het geven trainingen aan vrouwen die net aan hun professionele carrière zijn begonnen en voor vrouwen in de overgang. Sinds 2012 hebben wij in samenwerking met bovengenoemde opdrachtgevers ruim 3000 vrouwen begeleid.

 

Om vrouwen niet alleen preventief te kunnen begeleiden, maar hun ook optimale hulp te kunnen bieden indien ze al uit zijn gevallen, werkt HealthyWoman sinds 2018 als arbodienst samen met SVAV. Hierbij staat een levensfase gerichte aanpak op de voorgrond met als doel om vrouwen zo snel en effectief mogelijk te kunnen helpen. Vol energie en daadkracht keren ze terug op de werkvloer – gereed om aan de slag te gaan met hun (professionele) doelen. Wij zijn trots en dankbaar dat onze visie op vrouwelijke gezondheid werkgevers en – nemers dagelijks blijft verrijken.

“Slowly but surely we are achieving our goal”

Ontmoet het HealthyTeam!

Joyce van Dijk

directeur

‘Geef en gun jezelf het beste, ook in tijden van grote uitdagingen. Dat houdt mijzelf sterk en in balans’

Bonnie Talboom

coördinator vitaliteit en verzuim

‘Persoonlijk ben ik veel bezig met vitaliteit en (vrouwen) gezondheid. Dit in combinatie met wat ik geleerd heb tijdens mijn studie vitaliteitsmanagement, maakt HealthyWoman de ideale plek om mijn kennis in praktijk te brengen.’

Julie Nürnberger

management assistant

 

Alon Hopman

MANAGEMENT ASSISTANT

Lieke Averes

management assistant

‘Ik blijf in balans door mezelf te blijven en goed te luisteren naar signalen uit mijn omgeving.’

 

Amine Ouadrhiri

creative director

‘Ik blijf in balans door mezelf te blijven en goed te luisteren naar signalen uit mijn omgeving.’

 

Sophie Thio

adviseur

‘Met mijn opgedane kennis binnen ProudMom, adviseer en ondersteun ik het team.’

 

Raad van advies

Peter Roorda

 

founder Roorda Law & Tax

Advocaat toegelaten in Amsterdam (1980) en New York (1990), raadsheer-plaatsvervanger hof Arnhem-Leeuwarden, onder meer voorzitter Tjallingh Roorda Stichting.

www.roordalaw.com

Dorenda van Dijken

 

Gynaecoloog OLVG West Amsterdam

Gynaecoloog en sinds 1994 werkzaam in OLVG West Amsterdam. Medeschrijver NVOG Richtlijn Management rondom Menopauze.

Maakt zich sterk voor (h)erkenning van vrouwen met overgangsklachten.