About | HealthyWoman
108
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-108,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voor elke vrouw HealthyWoman

HealthyWoman is on a mission!

HealthyWoman is voor vrouwen die in balans willen zijn, grip willen houden op hun (hormonale) veranderingen en gezond oud willen worden. HealthyWoman sluit contracten af met werkgevers en verzekeraars zodat vrouwen kosteloos gebruik kunnen maken van ons veelzijdige aanbod. Wij werken toe naar een nieuwe samenhang en dynamiek op de werkvloer waarin er een omgeving ontstaat met meer vrouwelijke waarden. Op deze manier kan langzaam maar zeker het boek over taboe op het gebied van de overgang en zwangerschapsdiscriminatie echt dicht.

 

De impact van de hormonale veranderingen op de gezondheid van vrouwen is onderbelicht en wordt bovendien ernstig onderschat. Veel onwetendheid en onbekendheid bij de vrouw zelf is daar vaak de oorzaak van. Echter, herkennen huisartsen, bedrijfsartsen en andere medici de levensfase gerelateerde klachten vaak ook niet of onvoldoende. Onbegrip, gebrek aan deskundigheid, of het niet serieus nemen van klachten leidt tot alarmerend veel verzuim en uitstroom van ervaren vrouwen. Wij zien veel uitstroom in organisaties waar weinig tot geen begrip is voor typische vrouwelijke symptomen of gezondheidsklachten.

 

HealthyWoman maakt zich hard voor het behoud en doorstroom van vrouwelijk talent.

Meer weten? Lees het artikel over vrouwengezondheid

Aan de slag met je ‘life projects’

Wij vragen de vrouwen om het heft in eigen handen te nemen door zelf werk te maken van hun ‘life projects’ en eigen verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid. Je kwaliteit van leven wordt namelijk sterk bepaald door je gezondheid en hoe je in het leven staat. Wanneer je geen eigen verantwoordelijkheid neemt, kleurt je omgeving je toekomst in, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Voor de ene vrouw is het zetten van een stap en het om hulp vragen gemakkelijker dan voor de andere. Soms is het allemaal ‘too much’ en stijgt er van alles boven je hoofd. Je loopt over. Dit mag er zijn, maar het is belangrijk om hulp te vragen. Je hoeft het namelijk niet allemaal alleen te doen.

 

Reflecteren of het opdoen van een nieuw inzicht kan al genoeg zijn om los te komen uit een beknelde situatie. Ervaar je een vastgeroest patroon? Of ben je jezelf even kwijt? Ga met jezelf aan de slag. Gun het jezelf. Helemaal als het kosteloos wordt aangeboden door je werkgever en/of verzekeraar. Dat is een mooi gebaar en getuigt van goed werkgeverschap. HealthyWoman maakt het voor vrouwen mogelijk. Wij begeleiden elke vrouw die ons om hulp heeft gevraagd persoonlijk, of in groepsverband.

 

HealthyWoman gaat vertrouwlijk om met de verkregen data van vrouwen. Privacy en integriteit zijn begrippen die bij ons hoog in het vaandel staan.

 

*Overigens geldt dat ook voor mannen. Deze groep laten we dan ook niet links liggen. HealthyMan is in ontwikkeling.

Ontstaan van HealthyWoman

 

HealthyWoman komt voort uit de lancering van het innovatieve concept ProudMom in 2012. Oprichter en eigenaar Joyce van Dijk zag in haar omgeving veel vrouwen strugglen met het moederschap. Ze zag een gebrek aan equipment en speelde daar handig op in door een preventief pakket te ontwikkelen dat vrouwen na de zwangerschap voorbereidt op een soepele terugkeer naar de werkvloer. Omdat conceptontwikkeling één van haar grote passies is, ontstond in korte tijd het merk ProudMom, een preventief work-life aanbod voor zwangeren en jonge moeders. In 2012 werden de work-life pakketten aan alle vrouwelijke verzekerden van Movir, AOV-verzekeraar, aangeboden. Hoogopgeleide vrouwen, onder wie huisartsen, chirurgen, notarissen en advocaten namen enthousiast deel aan de work-life trainingen.

 

Daarna groeide ProudMom gestaag door en sleepte Joyce een contract binnen van Deloitte. Stap voor stap werkte ze met Melissa Raczak, partner Deloitte, samen aan dit doel voor behoud en doorstroom van vrouwelijk talent. In 2015 breidde zij haar propositie uit met trainingen voor vrouwen in de levensfase van de overgang. In samenwerking met Greet Prins, voorzitter Raad van Bestuur Philadelphia Zorg, is ProudWoman met groot succes gestart onder vrouwen in de levensfase van de overgang. Gezien de waardering onder de vrouwen, het enthousiasme en de effecten biedt Philadelphia nu ook trainingen aan (aanstaande) moeders. Een teken van goed werkgeverschap. Inmiddels biedt HealthyWoman haar aanbod aan de volgende werkgevers en verzekeraars : Generali, De Goudse, Menzis, AholdDelhaize, Avebe, Zorgbalans, ’s Heerenloo, Spirit Jeugdzorg, CMS, IG&H, Izer, Mileu Effect Rapportage.

 

Sinds 2012 hebben wij in samenwerking met bovengenoemde opdrachtgevers ruim 3000 vrouwen begeleid. And still counting. Wij zijn trots en dankbaar dat we van betekenis mogen zijn voor onze opdrachtgevers en hun vrouwen.

“Slowly but surely we are achieving our goal”

Ontmoet het HealthyTeam!

Joyce van Dijk

directeur

‘Geef en gun jezelf het beste, ook in tijden van grote uitdagingen. Dat houdt mijzelf sterk en in balans’

Emma Sonnevelt

PR assistant/Event manager

‘Ik blijf in balans door af en toe echt een moment voor mezelf te nemen’

Julie Nürnberger

management assistant

 

Alon Hopman

MANAGEMENT ASSISTANT

Bonnie Talboom

stagiaire

‘Persoonlijk ben ik veel bezig met vitaliteit en (vrouwen) gezondheid. Dit in combinatie met wat ik heb geleerd tijdens mijn studie vitaliteitsmanagement, maakt HealthyWoman de ideale plek om mijn kennis in praktijk te brengen.’

Lieke Averes

management assistant

‘Ik blijf in balans door mezelf te blijven en goed te luisteren naar signalen uit mijn omgeving.’

 

Amine Ouadrhiri

creative director

‘Ik blijf in balans door mezelf te blijven en goed te luisteren naar signalen uit mijn omgeving.’

 

Sophie Thio

adviseur

‘Met mijn opgedane kennis binnen ProudMom, adviseer en ondersteun ik het team.’

 

Raad van advies

Peter Roorda

 

founder Roorda Law & Tax

Advocaat toegelaten in Amsterdam (1980) en New York (1990), raadsheer-plaatsvervanger hof Arnhem-Leeuwarden, onder meer voorzitter Tjallingh Roorda Stichting.

www.roordalaw.com

Jolanda Hillebrand-Tijhuis

 

Founder Hillebrand Coaching and Interim Management

Geboren in 1962, studie Rechten, bijna 30 jaar gewerkt in de verzekeringsbranche, getrouwd met Rob en moeder van Suzanne.

www.hillebrandcoaching.nl