ProudWoman | HealthyWoman
15764
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15764,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Voor elke vrouw HealthyWoman

ProudWoman

ProudWoman is voor vrouwen die kracht willen halen uit de levensfase van de overgang en op zoek zijn naar zingeving, balans en grip op alle hormonale en levensfase gerelateerde veranderingen.

 

Gezond oud(er) worden gaat niet vanzelf. Overgangsgerelateerde symptomen en klachten kunnen je behoorlijk uit balans brengen. Ook komt de zorg voor ouders en kleinkinderen om de hoek kijken en merk je dat de relatie met je partner begint te veranderen. Op het werk krijg je te maken met een nieuwe generatie collega’s, en wordt er van je verwacht dat je alle technologische ontwikkelingen bij beent. Hoe geef jij richting aan deze heftige maar boeiende levensfase?

 

ProudWoman draagt kennis over aan vrouwen in de levensfase van de overgang en biedt begeleiding in de vorm van workshops en één op één trainingen. Je leert niet alleen de negatieve kanten van overgang en verandering, maar ook de goede kanten en kansen te zien. Onze trainers zitten in heel Nederland en zijn gespecialiseerd in de overgang en de hieraan gerelateerde hulpvragen. Zo ben je verzekerd van de juiste deskundigheid op het gebied van vrouwengezondheid.

ProudWoman, preventie levensfase work-life pakket

ProudWoman is speciaal voor vrouwen in de levensfase van de overgang die grip willen hebben en houden op de hormonale veranderingen en de hieraan gerelateerde symptomen en klachten willen beperken of verminderen, en een nieuwe balans zoeken tussen werk en privé.

 

Het work-life pakket

Telefonische intake van 10 minuten waarin de doelen worden vastgelegd

 

Work-life coaching (3 uur): afstemming met de coach over de balans tussen werk en privé, de eigen gezondheid, de relatie thuis en op het werk

 

Sporten of wandeltraining (3 uur): conditie en krachtopbouw met een sport- of wandeltrainer voor een sterker en fitter lichaam (en hiermee ook de geest)

 

Overgangsconsult (2 uur): in gesprek met de overgangsconsulente over de overgang inclusief een voedingsadvies en health-check.

 

*Alle trajecten bestaan uit fysieke face to face ontmoetingen. Op verzoek van de deelnemer kunnen de sessies ook telefonisch of via skype plaatsvinden.

 

Thema’s

  • Doorbreken van schadelijke lifestyle patronen
  • Bereiken van een gezond lichaamsgewicht en -gevoel
  • Significante energietoename
  • Balans tussen werk en privé
  • Meer kracht en een betere conditie
  • Gevoel van controle over de eigene situatie
  • Acceptatie van de overgang en het ouder worden
  • Voorbereiding en bewust zijn van mogelijke invloeden van de overgang
  • Inzicht en handvatten voor grip op de hormonale veranderingen
  • Zorgtaken als mantelzorg en de zorg voor (klein)kinderen

Word ook een ProudWoman! Meld je hier aan.

Wil jij kracht halen uit de levensfase van de overgang? En ben jij op zoek naar zingeving, balans en grip op alle hormonale en levensfase gerelateerde veranderingen? Dan is het ProudWoman work-life pakket echt iets voor jou! Meld je hier aan.

ProudWoman workshop

‘Overgangswise’

De interactieve workshop ‘Overgangswise’ is voor vrouwen in de levensfase van de overgang of vrouwen die zich op deze impactvolle levensfase willen voorbereiden. De workshop verrijkt vrouwen op het gebied van kennis en inspireert hen in hoe ze richting kunnen geven aan deze fase vol (grote) uitdagingen.

Aan de hand van kennisoverdracht over de overgang, het opdoen van nieuwe inzichten, en het verkrijgen van praktische handvatten, worden vrouwen ‘overgangswise’ gemaakt. Bovendien is het fijn om verhalen van gelijkgestemden te horen en kun je veel leren van ervaringen van andere ProudWoman vrouwen!

 

De workshop is speciaal voor

Vrouwen, ongeacht de leeftijd, hun shape, en de drive om hun plezier in het leven  te willen (her)vinden. Het is een ontspannende workshop vol weetjes, anekdotes, en hilarische ontboezemingen die zonder enkele gêne wordt gedeeld.

 

Met het volgen van deze workshop heb jij de regie weer in eigen handen en weet je richting te geven aan alle uitdagingen – thuis, en op het werk.

 

De ProudWoman workshop ‘Overgangswise’ biedt ruimte voor maximaal 12 personen en duurt 2,5 uur. De workshop wordt geleid door een levensfase coach en een erkende overgangsconsulente van de VVOC.

Resultaten

Uit onderzoek onder de deelnemers blijkt dat vrouwen hun eigen gezondheid, vitaliteit en kwaliteit van leven hoger waarderen dan voorafgaand aan de workshop of pakket. Daarnaast blijkt dat een grote meerderheid de vooraf gestelde doelen heeft behaald en dat het aanbod heeft bijgedragen aan het oplossen van bestaande knelpunten.

Cijfer: 8,5

AANBEVELING Greet Prins, voorzitter Raad van Bestuur Philadelphia Zorg

“Wij bieden sinds 1 januari 2015 de ProudWoman work-life pakketten aan onze medewerkers. Het work-life pakket sloeg gelijk aan bij de hulpvraag van onze collega’s. Er is weinig kennis beschikbaar over de overgang en veel vrouwen weten daardoor vaak niet of hun klachten met de overgang te maken hebben. Het is daarom goed om vrouwen op deze levensfase voor te bereiden. Ook in het kader van goed werkgeverschap.”

“Slowly but surely we achieve our goal”